Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Η σκάλα!

''Έφτασες?''
''Όχι''
''Έπεσες?
''Όχι''
''Γλίστρησες?''
Η ζωή μου είναι σαν μία σκάλα...υπάρχουν μέρη της που θα ανέβω..Υπάρχουν άλλα που θα κατέβω.. υπάρχουν άλλα που θα γλιστρήσω αλλά θα σηκωθώ στιγμιαία ή θα με σηκώσουν...Μία μόνο περίπτωση δεν υπάρχει...Ποτέ δεν θα φύγω από την σκάλα αυτή...Ποτέ δεν θα φτάσω τον πάτο ή την κορυφή της!!Ποτέ δεν θα το θυμάμαι βασικά.Και μερικές φορές θα αφήσω και άλλα αγαπημένα πρόσωπα να ανέβουν μαζί μου..!
 Το πέσιμο πονάει...Είναι τα αρνητικά της ζωής μου..Τα λάθη που έχω κάνει..Οι απογοητεύσεις που έχω νιώσει και που έχω κάνει να νίωσουν οι άλλοι...Τα λόγια που με πλήγωσαν...Οι πόρτες που έκλεισαν...Τα δάκρυα που κύλισαν...!
 Το σκαλοπάτι...Ένα σκαλοπάτι που κάνεις τα πάντα να το ανέβεις....Οι επιτυχίες της ζωής...Τα χαμόγελα που σου χαρίζουν..Τα μπράβο που ακούς όταν κάνεις κάτι καλό...Οι περιφάνεια που νιώθεις για το 20αρι   στο διαγώνισμα της Φυσικής..Το φιλί από τον 'καλό' σου γιατί τον αγαπάς έτσι όπως είναι αδιαφορώντας για τα μειονεκτήματά του...
 Το γλίστρημα τρομάζει..πέφτεις..κάνεις κάτι κακό και πέφτεις όμως όχι...Δεν σε αφήνουν...Κάποιοι σε κρατάνε ακόμα παρά το πέσιμό σου...Κάποιος σε συνχωρεί παρά όσα έκανες και όσα του είπες...Κάποιος περιμένει να ακούσει την άποψή σου..τα παράπονά σου..τα προβλήματά σου...ο Φίλος σου...Αυτός σε κρατάει όταν γλιστράς...Αυτός σε συμβουλεύει για τα διλήματα τησ ζωής σου..αυτός ακούει τα προβλήματά σου και ξαφνικά τα θεωρεί δικά του...   
   Και έτσι δεν γλιστράς...Πέφτεις και σηκώνεσαι..Κλαίς και γελάς..Αγαπάς και μισείς....Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις...Υπάρχουν ώρες θριάμβου..ώρες χαράς και τιμής..Υπάρχουν ώρες ήττας..Ώρεσ απογοήτευσης και λύπης..Υπάρχουν ώρες που ότι σε κρατάει είναι το χέρι του φίλου σου...Μην ξεχνάς όμως..!Την σκάλα σου εσύ την ορίζεις....!!!
  Εσύ επιλέγεις ποίος θα είναι ο συνοδός σου στο ταξίδι της ζωής σου και ποιός όχι...!Μην αφήσεις να σου κλέψουν τα όνειρα..!Είναι δικά σου!!
         Για σένα Λ*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου